Nybörjarguide till vattenpipa: Steg för steg

Shisha, eller vattenpipa som det också kallas, är en populär social aktivitet i många delar av världen. Här är en nybörjarguide till vattenpipor med enkla steg för att komma igång med din vattenpipa.

Välj en bra vattenpipa och tobak

Det finns många olika typer av vattenpipor på marknaden, från små bärbara till stora och avancerade. En bra vattenpipa bör vara gjord av högkvalitativa material som glas, aluminium eller rostfritt stål. Shisha-tobak finns i många olika smaker, inklusive frukt, mynta och choklad. Välj en vattenpipa tobak som passar din personliga smak.

Fyll vattenpipa huvud och vasen

Det måste vara tobak i vattenpipans huvud, men du får inte packa det för hårt – det ska vara lite luftigt. Om du väljer att använda ett tobaksalternativ som shishakräm eller -sten, fyll skålen med det. Häll vatten i vasen så att stjälken är några centimeter under ytan. Det är viktigt att vattnet inte är för högt eller för lågt, eftersom det kan påverka rökningen.

Hitta rätt kol till vattenpipor

Tänd ett eller två kol och lägg dem i en värmeregulator eller på silverpapper ovanpå tobaken. Vi rekommenderar alltid att du väljer kokoskol då vi tycker att de är bäst. Några billiga kol kan förstöra din smakupplevelse. Men det viktigaste är att du använder vattenpipa kol – aldrig någonsin grillkol eller andra “alternativ”. För kokoskol behöver du en koltändare. Låt kolet brinna i några minuter tills det blir ett jämnt lager aska på ytan.

Sista steget: Börja röka

Placera nu munstycket i munnen och börja andas in röken från vattenpipan. Röken måste passera genom vattnet, vilket kyler röken och gör det lättare att andas in. Efter att ha använt vattenpipan, rengör den noggrant med varmt vatten och eventuellt en mild tvål för att förhindra att smuts samlas oa